Pădurea Letea, minunăția din Delta Dunării, unde animalele cresc libere

Delta Dunării este un ținut exotic în care găsim aproape două mii de specii de copaci și plante, precum și o mulțime de specii de insecte, de mamifere, păsări și reptile.

Însă, de departe, lucrul care îi fascinează pe toți cei care ajung în Deltă nu sunt neapărat aceste lucruri, ci Pădurea Letea, dar și satul care o mărginește.

Delta Dunării este cea mai umedă zonă a Europei, de asemenea, cea mai nordică pădure subtropicală din Europa, cea mai joasă și mai nouă regiune de câmpie.

Acoperită în mare parte de nisip, zona surprinde pentru că acolo se întâlnesc câteva dintre puținele păduri de nisip din România, respectiv Pădurea Letea și pădurea Caraorman.

Cei care ajung în Pădurea Letea rămân surprinși și atunci când se uită în sus, pentru că pot vedea liane ale căror lungimi ajung chiar și al 25 de metri, dar și o mulțime de viță de vie sălbatică.


Vizitatorii au parte de surprize la tot pasul. Mulți dintre stejarii care au crescut în această pădure au o formă foarte ciudată.

Cât despre animalele din zonă, turiștii se întâlnesc la tot pasul cu caii sălbatici, cei care au făcut celebră pădurea în toată lumea.

Urmași ai cailor care au fost lăsați în sălbăticie de către localnici sau pierduți de către aceștia, caii au învățat să supraviețuiască singuri, să se hrănească de multe ori cu coajă de copac.
Satul Letea este un unul mărunt, izolat, dar frumos. O să găsiți case tradiționale, mult nisip, vaci crescute liber și multă liniște.