Cele mai frumoase lucruri pe care le poți vizita în județul Brașov

Județul Brașov este unul dintre cele mai frumoase din România, iar anual sute de mii de turiști se bucură de obiectivele turistice.

Județul Brașov este cunoscut pentru cel mai frumos centru urban al țării, pentru una dintre cele mai cunoscute biserici din România, dar și pentru că este orașul aflat la cea mai mare altitudine.

Pentru cei care ajung în Brașov, este obligatoriu să viziteze Biserica Neagră și Piața Sfatului. Farmecul acestui oraș este unul care nu poate fi contestat de nimeni, iar Centrul Istoric este unul care trebuie trecut pe listă de către orice pasionat de călătorii. O cafea în Piața Sfatului din Brașov este o alegere potrivită.

De asemenea, pentru cei pasionați de cultura populară, Muzeul Etnografic este unul dintre locurile în care pot afla mai multe despre obiceiurile sașilor de altădată.


Muzeul de Etnografie Braşov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrând prin patrimoniul său valoros civilizaţia comunităţii rurale din zonele etnografice Bran, Rupea, Ţara Oltului, Valea Hârtibaciului și Ţara Bârsei. Patrimoniul deținut de Muzeul de Etnografie Brașov este expus astăzi atât în sediul central din Brașov, cât și în filialele din Săcele și Rupea. Poate fi găsit chiar în Piața Sfatului.

Un alt obiectiv pe care niciun pasionat de călătorii nu trebuie să îl rateze este Castelul Bran. Este cel mai faimos din România datorită romanului celebru al lui Bram Stoker, „Dracula”.


De asemenea, Cetatea Râșnov face parte din frumusețil județului Brașov și îi duce în trecut pe toți pasionații de istorie și de arhitectură.

, ,