Palatul Mogoșoaia, locul ideal pentru a petrece un weekend de vis

Daca te-ai săturat de parcurie din București, de terasele aglomerate sau de weekendurile pe Valea Prahovei, o vizită la Palatul Mogoșoaia poate fi alegerea perfectă pentru o zi de weekend, departe de agitație.

Dar, cea mai bună vizită la palat, pentru a admira în voie minunatul monument construit în timpul domniei lui Constantin Brâcobeanu este în timpul săptămânii, atunci când nu sunt foarte mulți turiști.

Cum ajungi
Cu mașina personală: Din Piața Victoriei, mergi spre Casa Presei Libere, apoi intri pe Bulevardul Poligrafiei, mergi tot înainte spre Parcul Bazilescu, restaurantul ”Doi Cocoși”, până ajungi la Primăria Mogoșoaia.
Cu mijloacele de transport în comun:
• Cel mai simplu este sa folosești metroul până la stația Parc Bazilescu (M4), iar de acolo poți să iei linia preorășenească 460, care te lasă chiar la complex.
• Mai poți lua autobuzul 331 de la Piața Romană până la Dămăroaia, care este capăt de linie, iar de acolo iei aceeași linie preorășenească 460.
• La piata Chibrit este o autogară, de unde poți să iei un microbuz spre Mogoșoaia.

Oricare mijloc de transport ai alege, sunt numai 15 kilometri din centrul Bucureștiului până la Mogoșoaia, însă palatul și împrejurimile merită din plin tot efortul.

Complexul conține clădirea propriu-zisă, curtea acestuia cu turnul de veghe, cuhnia (bucătăria), casa de oaspeți, ghețăria și cavoul familiei Bibescu, precum și biserica „Sfântul Gheorghe” aflată lângă zidurile curții. Palatul poartă numele văduvei boierului Mogoș care deținea pământul pe care a fost construit.

Palatul Mogoșoaia s-a aflat în posesia familiei Brâncoveanu timp de aproximativ 119 de ani, trecând apoi în proprietatea familiei Bibescu.

Principala clădire a complexului de la Mogoșoaia este Palatul construit de Constantin Brâncoveanu și cuprinde apartamentele familiei princiare care se află la primul etaj, unde se ajunge direct din curte. Parterul palatului conține camerele servitorilor.

În spațiul amenajat din cadrul parcului, poți face un picnic. De asemenea, poți juca badminton sau volei sau chiar să faci un grătar.

Pasionații de plimbări pe lac pot alege o plimbare cu hidrobicicleta pe lacul Mogoșoaia. Și schiul nautic este o alegere perfectă pentru cei care își doresc să facă ceva mai palpitant.