Șinca Veche, locul în care dorințele se împlinesc

Între oraşele Braşov şi Făgăraş, se află un loc aparte, parcă uitat de ochii lumii și plin de mister. Se spune că acolo toate dorințele mari se împlinesc, iar mii de oameni vin anual să îl vadă și să se roage.

S-a observat ca dorinţele se împlinesc cel mai bine în trei zile din an: de Sfântul Gheorghe, la Lăsata Secului de Paşti şi la Schimbarea la Faţă, așa că mai ales în aceste zile turiști din toată lumea vin să vadă dacă dorințele li se pot împlini.

Toate aceste întâmplări neobişnuite, dar frumoase, au loc în apropiere de satul Şinca Veche, în „Templul Ursitelor”. Se spune că acolo dorinţele se împlinesc, dacă ai inima curată.

Satul Şinca se află la câţiva kilometri de Perşani, în străvechea Ţară a Făgăraşului, la 45 de kilometri de Braşov şi 22 de kilometri de Făgăraş.

La Şinca Veche se vine pentru legendele şi misterele din jurul acestui lăcaş săpat în piatră, care se spune că este binecuvântat de Dumnezeu şi este un loc aparte, plin de o energie diferită şi pozitivă. Oamenii care ajung acolo spun că nu obosesc, că se întorc simțindu-se inexplicabil de bine.

Lăcaşul este cunoscut sub mai multe denumiri, „Templul Ursitelor”, în cea mai mare parte, dar şi „Mănăstirea Săpată în Piatră”, „Templul de la Şinca Veche”, sau „Templul Dorinţelor”

Grota este scobită în poalele dealului, iar forma ei stranie impresionează ochiul. Locul este împodobit de icoane, iar aici candelele nu apucă să se stingă niciodată.

Aici au fost descoperite simbolul asemănător lui Yin şi Yang, precum şi Steaua lui David, simboluri inedite care le-au dat de gândit arheologilor.

,