Vacanță la castel și palat în România, în cele mai frumoase locuri princiare

Nu doar o dată ne-am gândit la modul în care trăia nobilimea acum câteva sute de ani, când construiau castele impunătoare cu zeci de camere.

Pentru mulți, este un vis să aibă ocazia să locuiască măcar câteva zile într-un astfel de castel, să se trezească și să vadă împrejurimile dintr-o cameră de la etaj.

Din fericire, există locuri și în România unde îți poți îndeplini acest vis.

Ogra, Mureş

Castel Haller

Vechea familie Haller, despre care se spune că ar fi originară din Germania, a construit două castele în judeţul Mureş, unul la Sânpaul, iar unul în apropiere, la Ogra. Dacă cel de la Sânpaul este şi astăzi o ruină, cel din Ogra a fost salvat de la degradare de către două surori care au cumpărat proprietatea de la moştenitori şi au transformat-o într-o unitate de cazare luxoasă, de patru stele. Într-un decor din secolele trecute, mureşenii preferă acest loc mai ales pentru nunţi, însă dacă vrei o experiență de-a dreptul inedită, poți alege să dormi acolo. De acolo se poate ajunge foarte uşor la Târgu-Mureş, Mediaş sau la salina de la Turda, potrivit economica.net.

Castelul Sturdza, Miclăușeni

Cel mai cunoscut castel-pensiune din Moldova este castelul Sturdza din Miclăuşeni, judeţul Iaşi. Castelul se află la doar 65 km distanţă de Iaşi, pe o fostă moşie boierească. Clădirea datează din secolul al XIX-lea (1880-1904) şi este o construcţie în stil neogotic. A aparţinut lui Gheorghe Sturdza şi soţiei sale, Maria, iar în prezent face parte din ansamblul Mănăstirii Miclăuşeni.

Castelul Templul Cavalerilor


Trecând munţii în Transilvania, turiştii se mai pot caza și la castelul-pensiune Templul Cavalerilor, lângă Aiud, judeţul Alba. Castelul este situat în spectaculoasele Chei ale Vălişoarei, comuna Livezile. Există 14 camere care pot găzdui în total 30 de persoane, iar oferta este pentru toate categoriile de turişti


Complexul Mogoșoaia și Palatul Știrbey

Şi în apropiere de Bucureşti există câteva castele cunoscute, care oferă şi posibilitatea de cazare, dar locurile disponibile sunt mai puţine: Complexul Mogoşoaia şi Palatul Știrbey.

Palatul Știrbey


Palatul Mogoșoaia

, ,