Fosta Capitală a Țării Românești și municipiu al județului Argeș, Curtea de Arges, păstrează și acum aura unui oraș în care s-a scris istorie de-a lungul timpului, s-a pus o pecete peste acest spațiu și reprezintă una dintre comorile naționale.
Drumul din București catre Curtea de Argeș este unul ușor accesibil celor care dispun de mașină proprie, distanța fiind de doar 153 de kilometri. Poate fi parcursă în aproximativ o oră și jumătate pe A1, iar de la Pitești, se merge pe DN7C până la destinație.
Datorită așezării sale, orașul este locul perfect pentru o călătorie pe celebrul drum Transfăgărășan sau spre lacul de acumulare Vidraru. Însă cei care aleg să cunoască frumusețile orașului, au la dispoziție numeroase obiective turistice pe care nu trebuie să le rateze.
În primul rând, Mănăstirea Curtea de Argeș este primul loc spre care fiecare turist trebuie să se îndrepte negreșit.
Biserica mănăstirii Curtea de Argeș ctitorită între anii 1512 și 1517 de către domnitorul Neagoe Basarab este un loc de legendă, de pelerinaj, un centru cultural-istoric, dar și necropolă regală ce adăpostește mormintele lui Carol I și a Elizabetei, al lui Carol al II-lea și a lui Ferdinand și a reginei Maria. De asemenea, și regina Ana a României și regele Mihai I își dorm somnul de veci aici, iar mormintele lor, pot, de asemenea, să fie vizitate.
Despre Mănăstirea Curtea de Argeș s-a scris mult, iar legenda meșterului Manole a devenit unul dintre miturile fundamentale ale românilor, căci jertfa umană pe care a făcut-o pentru ca această construcție să fie gata este cunoscută de fiecare român datorită baladei populare „Mănăstirea Argeșului”.
La doar100 de metri de biserica Mănăstirii se află Fântâna lui Manole, care, potrivit legendei, s-a format pe locul în care meșterul a căzut, după ce a fost lăsat pe zidurile mănăstirii. Forțat să își zidească de vie soția însărcinată, meșterul Manole îi spune domnitorului că poate construi o altă mănăstire mai frumoasă, așa că acesta ordonă ca Manole să rămână pe ziduri. Însă meșterul își construiește niște aripi din șindrilă și încearcă să zboare, însă moare. Pe locul în care cade, se spune că a apărut o fântână.
Al treilea obiectiv de neratat în Curtea de Argeș este locul din centrul orașului în care pot fi vizitate ruinele Curții Domnești, clădite în secolul al XIII-lea. Au mai rămas doar câteva ziduri și formațiuni din piatră, însă sunt istoria vie și tulbure a neamului nostru și merită să fie admirate.
Ca să înțelegi și mai bine istoria orașului, Muzeul Municipal de lângă San Nicoară îți oferă multe răspunsuri. Cele peste 12000 de obiecte expuse cu o imensă valoare istorică și culturală pot fi admirate în cele șapte săli ale muzeului.