Lacul Sfânta Ana, aflat în apropierea stațiunii Tușnad, este singurul lac din România care s-a format într-un crater vulcanic. Lacul are o formă aproape circulară, în care diametrele maxime și minime …
Frumusețile României
-
-
Cetatea Neamț este o cetate medievală din Moldova, situată în apropierea orașului Târgu Neamț și la aproximativ 50 km de orașul Piatra Neamț. Ridicată aproape de vârful cel mai înalt …
-
Mănăstirea Agapia, una dintre cele mai importante mănăstiri de maici din România, cunoscută și sub numele de Agapia Nouă, Agapia din Vale sau Agapia Mare, este situată pe valea pârâului …
-
Aflată în centrul țării, Mărginimea Sibiului atrage anual zeci de mii de turiști dornici să descopere frumusețea locului. Fie că aleg să petreacă aici câteva zile în timpul iernii sau …
-
În Masivul Piatra Mare, iubitorii de drumeții pe munte vor descoperi un defileu cu șapte trepte în pantă și, pentru a completa acest peisaj mirific, șapte cascade superbe. Canionul Șapte …
-
Tismana este cea mai veche mănăstire din Ţara Românească, un lăcaş de cultură și spiritualitate care s-a păstrat până astăzi. Ctitorul mănăstirii este Cuviosul Nicodim, cel care a pus piatra …
-
Valea Oltețului a reușit să devină cunoscută în întreaga Europă dintr-un motiv extrem de simplu. Este cel mai îngust canion din Europa, iar priveliștile sale le taie respirația tuturor vizitatorilor. …
-
Aşezat în partea de nord-est a Moldovei, pe râul Bahlui, Iaşul este oraşul celor şapte coline: Breazu, Şorogari, Copou, Cetăţuia, Galata, Repedea şi Bucium. Și mai este și „Dulcele târg …
-
Scriitorul Alexandru Vlahuță a publicat în 1901 un volum de proză intitulat România Pitorească, în paginile căruia descrie multe din frumusețile meleagurilor noastre, dar evocă și marile momente ale istoriei …
-
Nu foarte multă lume a auzit de Grădina Zmeilor, însă cei care au ajuns acolo au comparat acest monument al naturii cu celebra Meteora. Rezervația naturală, deși nu este una …
-
Pentru a descrie cât mai fidel Cascada Cailor, această minune a naturii, putem începe cu versurile atât de dragi ale Mioriței noastre: „Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai…”. …
-
Cetatea Oradea este un monument arhitectonic de mare importanță nu doar pentru România, ci și pentru întreaga zonă a Europei Centrale. A fost construit în formă de pentagon, fiind una …
-
Parcul Naţional Călimani se întinde pe o suprafaţă de aproape 24.000 de hectare, într-o zonă de o frumusețe aparte, pe teritoriul a patru judeţe: Suceava, Mureş, Bistriţa şi Harghita. Poziționat …
-
Mirifica deltă din sudul Bucureștiului atrage an de an mii de turiști care vor să scape de aglomerația orașului și să dea de o oază de liniște și de relaxare. …
-
Una din cele mai impunătoare și mai bine conservate edificii din țara noastră este cetatea Râșnov, aflată în orașul cu același nume, la aproximativ 20 km de Brașov. Ridicată pe …
-
Mănăstirea Oașa este un lăcaș de cult ortodox aflat în localitatea Sugag, județul Alba, într-o zonă idilică numit Valea Frumoasei. Situată la o distanță de 70 de kilometri sud de …
-
Aparținând de Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, Mănăstirea Soborul Sfinților Apostoli din Bârsana este situată la 22 de km sud-est de municipiul Sighetul Marmației, pe Valea Izei, în …
-
Vizitată anual de către sute de mii de persoane, Peștera Urșilor a devenit cunoscută întreaga lume în urmă cu 43 de ani, dintr-o simplă întâmplare. Peştera Urşilor este o capodoperă …
-
Pe drumul dintre Râmnicu Vâlcea și Sibiu, în localitatea Călimăneşti, pe o insulă a râului Olt, se află Schitul Ostrov, cunoscut drept cea mai veche mănăstire de maici de pe …
-
Delta Dunării primește anual sute de mii de vizitatori. Orice român, indiferent că este sau nu un turist împătimit, ar trebui să vadă măcar o dată în viață frumoasa Deltă …