Sibiu, file de poveste…

Pentru cei care vor să aibă parte de o vacanță liniștită, în care să uite de atmosfera închisă a unui birou, pentru cei care vor să înlocuiască mașina cu plimbarea, șau zgomotul și agitația marilor orașe cu tihna unui loc unde bunul simț și civilizația își dau mâna, vă invităm să cunoașteți Sibiul. Pentru cei care își doresc o viață boemă, într-un loc unde oamenilor chiar le pasă de orașul lor, pentru cei care s-au săturat de clădiri din beton și sticlă și vor să vadă case colorate ca în vechile ilustrate, Sibiul este alegerea perfectă. Pentru cei care vor să vadă un oraș cu o viață culturală vibrantă, plină de evenimente atractive, pentru cei cărora le place să vadă flori și păpuși la ferestre sau obloane frumos modelate în loc de termopane, Sibiul este locul ideal.

Cu Sibiul este dragoste la prima vedere, pentru majoritatea celor care l-au vizitat. Poate clădirile vechi, poate străzile înguste prin care te pierzi și ale căror case sunt, aproape toate, marcate ca monument istoric. Poate oamenii, zâmbitori și relaxați, deși nici acolo viața nu e ușoară, dar amabilitatea și ospitalitatea lor este atât de reconfortantă. Am văzut la Sibiu mulți, foarte mulți turiști străini, și nu cred că există vreun oraș în România care să concureze la acest capitol cu cetatea transilvană. Viața molcomă, frumusețea locurilor și liniștea de pe figurile oamenilor fac diferența, tocmai pentru că sunt total diferite de agitația și viteza în care se trăiește viața la București. Aici, în inima Ardealului, simți că viața poate curge și altfel, fără claxoane la tot pasul, fără oamenii nervoși și mereu grăbiți. Aici simți ce înseamnă bunul simț și educația.

Festivaluri de teatru, concerte, spectacole în aer liber, toate sunt făcute pentru ca locuitorii și turiștii să se relaxeze. Iarna, Piața Mare se transformă într-o ilustrată venită din țara lui Moș Crăciun. Pe clădiri sunt proiectate personaje de basm și brazi uriași, pentru un efect grandios, care transformă totul într-o superbă poveste de iarnă. Multe căsuțe de lemn cu tot felul de delicatese locale sau daruri tradiționale de Crăciun. Te poți relaxa la una din zecile de cafenele, cochete și curate, unde vei constata că nu ești deranjat de ceilalți, pentru că toată lumea se poartă civilizat. E o altă lume, mai ales pentru cei veniți dintr-un București sufocat de gunoaie, praf, trafic infernal și aglomerație. Sibiul nu este, poate, un loc paradisiac, dar este un oraș unde ești liniștit și relaxat, unde bunul simț, educația și amabilitatea sunt prezente la tot pasul.

Vă recomandăm să vizitați acest loc încărcat de istorie, și să petreceți o vacanță în inima Ardealului. Dar lăsați mașinile și luați Sibiul la pas, stradă cu stradă, casă cu casă, poveste cu poveste. Odinhniți-vă în parcul Sub Arini sau pe băncile de lângă zidurile cetății și veți simți că viața poate fi trăită și altfel. Și, neapărat, comandați o limonadă cu mentă la Tango, restaurantul din Piața Mică, de unde puteți admira Podul Minciunilor și Turnul Sfatului.