Aflată în centrul țării, Mărginimea Sibiului atrage anual zeci de mii de turiști dornici să descopere frumusețea locului.
Fie că aleg să petreacă aici câteva zile în timpul iernii sau vara, când căldura este înăbușitoare, cei dornici de o experiență românească nu vor fi dezamăgiți de ceea ce poate oferi această zonă.
Zona Mărginimea Sibiului se află în partea de sud-vest a județului Sibiu, în Transilvania, și este întinsă pe o suprafață de 200 de kilometri pătrați. Iar ca să ajungi aici, poți călători dinspre Sibiu, pe DN1, către localitatea Săliște. Mărginimea Sibiului este formată din 18 localități dispuse la poalele Munților Cândrel.
Șirul de localități cu iz istoric cuprinde: Săliște, Sibiel, Fântânele, Rășinari, Tilișca, Sadu, Râu Sadului, Rod, Poiana Sibiului, Orlat, Jina, Gura Râului, Galeș, Boița, Tălmăcel, Cisnădioara, Amnașul, Tălmaciu.
De sute de ani, locuitorii acestei zone se ocupă cu păstoritul și au ajuns să fie cunoscuți și la nivel național și internațional pentru produsele lor. Și acum, mulți dintre ei cresc sute de oi, așa că nu este nicio surpriză să vezi pe ulițe turme de oi, conduse de către ciobanii angajați să le păzească.
În afară de preparatele culinare delicioase din brânză de oaie și de capră, turiștii mai pot găsi una dintre cele mai vechi tradiții românești, care se mai păstrează numai în anumite zone din țară, și anume pictura pe sticlă. În localitatea Sibiel, vizitatorii pot vedea un muzeu al icoanelor pe sticlă, pe unele dintre ele putând să le și cumpere.
Iar dacă ești atras de partea spirituală și îți dorești să vizitezi biserici și mănăstiri, cea din Săliște este cea care îi impresionează pe toți cei care îi calcă pragul, deoarece are picturi din secolul al XVII-lea. De asemenea, și cele din Poiana Sibiului și din Tălmăcel sunt puncte de atracție pentru credincioșii din întreaga țară, fiind construite la finalul secolului al XVIII-lea.
În cazul în care iubești literatura, poți da o fugă până în localitatea Rășinari, unde poți descoperi casele memoriale ale autorilor Octavian Goga și Emil Cioran.