Satul în care poți da nas în nas cu Prințul Charles! Ce poți vizita în Viscri și de ce este una dintre cele mai frumoase destinații din România

În ultimii ani, a devenit unul dintre locurile preferate ale Prințului Charles al Marii Britanii și nici nu este de mirare. Satul Viscri a reușit să devină într-un timp relativ scurt o destinație perfectă de vacanță, iar cei care l-au vizitat deja au declarat la unison că au avut parte de câteva zile de vis.

Însă ce face micuțul sat din Transilvania atât de special, în afara faptului că poți oricând să dai nas în nas cu însuși Prințul Charles?
Ei bine, satul brașovean respiră prin istoria și prin frumusețea locului.


Casele vechi de sute de ani, cele mai multe dintre ele nerenovate, vopsite în culori palide și cu obloane la ferestre sunt primele care cuceresc. Din când în când, vizitatorii se întâlnesc pe drumurile de țară cu oameni care merg cu căruța pentru a merge la lucru.

Cei obișnuiți cu drumul de oraș s-ar putea să întâmpine anumite impedimente, deoarece drumurile nu sunt în cea mai bună condiție, însă peisajul de o frumusețe rară atenuează acest lucru și transformă orice vizită în una de neuitat.

Cei care ajung în satul preferat al Prințului, în primul rând, nu trebuie să rateze Biserica Fortificată, inclusă în Patrimoniul UNESCO și care este considerată o adevărată bijuterie în Transilvania medievală, construită tocmai în secolul al XIII-lea.

Poți vizita un muzeu cu obiecte populare din zonă, dar și curtea interioră, zidurile de apărare și bisericuța, de unde se poate urca în turn, iar acolo vei avea parte de o vedere de vis a regiunii ce înconjoară satul.

Pentru că mulți săteni au investit în zonă, la fel ca și mulți străini, cu siguranță că vei găsi un loc unde să te cazezi, la prețuri modice.

Există și restaurante în zonă, iar turiștii își pot alege dintr-o multitudine de preparate specifice satului, iar supa cremoasă de roșii dulci și cartofii ciobanului cu telemea maturată și cu cârnat țărănesc la cuptor sunt vedetele restaurantelor.

Seara, turiștii și locuitorii au parte de un adevărat spectacol, deoarece vacile se întorc de la păscut și toată lumea se înghesuie să le vadă.

Nu trebuie să uiți nici de plimbările prin sat, unde vei găsi meșteri populari, locuri de unde îți vei putea cumpăra diferite suveniruri și, de ce nu, să te întâlnești cu Prințul Charles.

,