Spectacol în natură în Grădina Botanică din Cluj Napoca. Locul în care găsești cele mai frumoase flori din lume

În ultimii ani, orașul Cluj-Napoca a devenit unul dintre cele mai apreciate orașe din România.

Arhitectura, curățenia exemplară și investițiile făcute în zonă situează orașul printre cele mai populare locuri de vizitat din țară.

Pentru iubitorii frumosului, Grădina Botanică este locul ideal de relaxare și de petrecere a timpul liber.

Înfiinţată în anul 1920 şi deschisă oficial pentru public în anul 1925, Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca este o instituţie ştiinţifică, didactică şi educativă, ale cărei baze au fost puse în actualul amplasament de către Alexandru Borza, personalitate marcantă a biologiei româneşti.


Grădina se întinde pe o suprafață de nu mai puțin de 14 hectare, fiind potrivită pentru creșterea și dezvoltarea plantelor de pe diferite continente. O atracţie deosebită este Grădina Romană, cunoscută şi sub denumirea de grădina lui Pliniu, dominată de statuia zeiţei Ceres şi încadrată de două sicrie veritabile descoperite în vechiul oraş roman Napoca.

Circa 10000 de categorii de plante și de flori sunt grupate pe diferite zone, astfel încât chiar și cei mai exigenți vizitatori să se bucure de frumusețea locului. Totde acolo puteți achiziționa și semințe și bulbi de flori și de plante.


Grădina Botanică din Cluj-Napoca, comentariu Tripadvisor

„O grădină foarte frumoasă în centrul Clujului. Foarte ieftin biletul de intrare, am petrecut 3 ore plimbându-ne şi ne-am simţit excelent pentru doar 2 lire şi jumătate biletul de intrare. Frumos parc, frumos oraş”, scrie unul din utilizatorii portalului.

Program GRĂDINA: luni – duminică orele 8:00 – 20:00

SERE:
15 oct – 7 apr serele sunt deschise între 9:00 – 16:00, Ultimii vizitatori intră la 15:45
8 apr – 14 oct serele sunt deschise între 9:00 – 18:00, Ultimii vizitatori intră la 17:45

Serele sunt închise în prima zi de luni din fiecare lună.